Gecertificeerd en gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid, sprinkler- en blusgasinstallaties, inbraakbeveiliging, CCTV en toegangscontrole.

Van Ginkel Concerns uit Brielle

Binnen Van Ginkel Concerns bevinden zich de specialisten die zich dagelijks bezig houden met de verschillende elektronische brandbeveiliging installaties voor projecten binnen de utiliteit, (petrochemische)industrie, parkeergarages, kantoren, etc.

Mogelijke installaties die wij onder andere kunnen bieden zijn:

• Brandmeld installaties (waaronder: Fireclass, Protec, Kentec en zowel adresseerbaar als conventioneel, bedraad/draadloos)
• Ontruiming alarminstallatie (integratie met het brandmeld systeem is mogelijk van alarmgevers tot gesproken woord)
• Sprinkler meldpanelen (voor het inlezen van de status meldingen en aansturen van de sprinklerinstallatie)
• Rook aspiratie systemen (hoog gevoelige rook detectie voor server ruimtes, atrium, controlekamers)
• Hitte lijn & List systemen (zowel linear hitte lijn detectie tot hoog gevoelige en adresseerbare hitte detectie op glasvezel basis)
• Grafische systemen (compleet assortiment aan LED mimics, neven panelen tot complete digitale grafische panelen)

Voor uw project kunnen wij u het complete pakket bieden om u geheel te ontzorgen.

Van ontwerpfase tot en met de oplevering aan de eindgebruiker kunnen wij u onze diensten aanbieden hierbij te denken aan bestek, PVE (programma van eisen), (pre) engineering, ontwerp & tekenwerk, projectmanagement, uitvoeren & installatie tot en met inbedrijfstelling & oplevering aan de eindgebruiker.

Na het succesvol opleveren van het project kunnen wij tevens een compleet programma bieden aan trainingen voor de beheerders van de installatie(s).

Tevens bieden wij een volledig pakket van service & onderhoud van de geleverde installatie(s), al dan niet met aansluiting op de meldkamer voor snelle opvolging van alarmmeldingen en snelle beschikbaarheid van een servicemonteur.

Brandmeld installaties, Ontruiming alarmsysteem

Wij hebben diepgaande kennis van verschillende merken brand meldinstallaties. Onder andere: Tyco FireClass, Kentec, Protec, Argus, Signalco PBS, Fast2000. Wij leveren conventionele systemen voor kleine toepassingen en complexe systemen op basis van geadresseerde melders & modules. Zowel bedraad als draadloos.

Mimic & Grafische panelen, Netwerken & Visualisatie

Mimic en Grafische panelen geven een betrouwbaar en snel overzicht van de status van de brandmeldinstallatie. Deze panelen (tot en met geheel digitale panelen) worden compleet op maat gemaakt voor het project. Tevens bieden wij oplossingen voor het samen brengen van de installaties in een koper of glasvezel netwerk.

Geluidsmeting, Proefbrand, Deurfan ventilatie testen

Binnen onze organisatie hebben wij specialisten in huis voor het houden van het testen van systemen:

- Proef branden
- Geluidsmetingen (ontruimingsalarm)
- Lucht dichtheid testen van ruimtes

Sprinkler meldpanelen

Voor een compleet overzicht van de status van een complexe sprinkler blus installatie leveren wij sprinkler meldpanelen. Hierbij worden de statussen van de alarm kleppen, sectie kleppen, etc ingelezen en weergegeven. Ook automatische sturingen zijn mogelijk. Het systeem word geheel op maat gemaakt.

Rook aspiratie systemen, Hitte lijn detectie

Specifieke toepassingen zoals server ruimtes, controle kamers, een hoge atrium, tunnels, etc hebben een speciale aanpak nodig voor branddectie. Hiervoor leveren wij hoog gevoelige rook aanzuig / aspiratie systemen maar ook hittelijn detectie systemen. Integratie in een brandmeldinstallatie is mogelijk.

Systeem Inspecties & Certificering

Als gercertificeerd branddetectie bedrijf kunnen wij onze installaties compleet gecertificeerd opleveren. Tevens hebben wij de kennis in huis voor het uitvoeren van inspecties aan de installaties, het her-inspecteren en het her-certificeren van de installaties.