Gecertificeerd en gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid, sprinkler- en blusgasinstallaties, inbraakbeveiliging, CCTV en toegangscontrole.

Van Ginkel groep - Officiële dealer voor SABO Foam

Voor Nederland is de Van Ginkel Groep uw officiële dealer voor de verscheidenheid aan SVM (Schuim Vormende Middelen) voor brandbestrijding binnen Nederland.

Wij kunnen een grote diversiteit aan verschillende schuimsoorten snel (veelal binnen 24 uur) leveren op uw gewenste locatie binnen Nederland. Mogelijkheden voor opslag bij u op locatie, nabij uw locatie of vanuit ons eigen magazijn te Vierpolders zijn bespreekbaar. Ons streven is het waarborgen van de veiligheid van uw bedrijfsvoering hiervoor hebben wij verschillende vormen van serviceverlening in ons portfolio. Neem hiervoor gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden met ons door te spreken.

Hoogwaardige Schuimconcentraten van SABO Foam

Sinds 1946 bieden de SABO Foam schuimconcentraten overal ter wereld bescherming tegen een calamiteit als een brand. De nieuwe en ultramoderne productie- en testfaciliteit in Cologno Al Serio (Bergamo) Italië bouwt voort op deze 70-jarige geschiedenis van hoogwaardige brandbestrijding.

 • Geavanceerd onderzoek
 • Ervaren technische service
 • Ongeëvenaarde klantenondersteuning
 • Wereldwijde 24-uur logistiek

Uitgebreide testdiensten in combinatie met uitmuntende productie faciliteit, maken SABO Foam de industrie keuze voor brandbestrijdingsschuimen.

Het uitgebreide assortiment concentraat producten gamma is ontworpen om te voldoen aan de meest uitdagende brandgevaren in de civiele, gemeentelijke & overheid, maritieme, industriële en militaire toepassingen.

AFFF Schuimconcentraten van SABO Foam

Waterfilm vormende schuimen (type AFFF of ook wel A tripple F genoemde) concentraten worden geformuleerd met koolwaterstof en fluorkoolstof oppervlakteactieve stoffen om hoogwaardige synthetische schuimbestrijding schuimen te produceren voor gebruik op niet-polaire, klasse B koolwaterstof brandstoffen, zoals ruwe olie, aardolie, diesel en vliegtuigbrandstoffen als kerosine. Deze concentraten kunnen worden aangebracht met een grote variëteit aan doseer- en afvoertoestellen en onderdrukken het vuur via drie mechanismen:

1) het scheiden van de vloeibare brandstof uit de lucht
2) het helpen voorkomen van dampafgifte
3) het verschaffen van een koelend effect.

With a wide spectrum of approvals and listings from inspecting authorities, SABO FOAM AFFF concentrates offer firefighting solutions for a variety of fixed, semi-fixed, and emergency response applications.
AFFF concentrates have excellent wetting properties that can also effectively combat Class A fires, and they may be used in conjunction with dry chemical agents to provide even greater fire suppression performance. AFFF concentrates are not suitable for use on polar fuels with appreciable water solubility such as alcohols, acetone, and methyl ethyl ketone.

AR-AFFF Schuimconcentraten van SABO Foam

Alcoholbestendige waterfilm vormende schuim (AR-AFFF) concentraten zijn krachtige, synthetische brandbestrijdingsconcentraten geformuleerd met koolwaterstof- en fluorsurfactanten, fluorpolymeren en in water oplosbare polysaccharidepolymeren. AR-AFFF concentreert product schuimen die effectief zijn in het onderdrukken van beide soorten klasse B brandstofbranden - polaire oplosmiddelen (in water oplosbare) brandstoffen zoals methanol, ethanol en aceton, evenals koolwaterstof brandstoffen, zoals benzine, diesel en petroleum.

Wanneer AR-AFFF wordt toegepast op een in water oplosbare brandstof, wordt een polymeer membraan gevormd tussen het schuim en de brandstof. Wanneer het schuim wordt aangebracht op een koolwaterstof brandstof, wordt een film gecreëerd op het brandstof / luchtgrensvlak, vergelijkbaar met AFFF. Evenals AFFF, remt AR-AFFF de dampafgifte en zorgt het voor een afkoelingseffect van schuim in de onderdrukking van beide soorten Klasse B-branden.

Met een breed spectrum aan keuringen en registraties van keurende instanties, bieden SABO FOAM AR-AFFF concentraten brandbestrijdingsoplossingen voor een verscheidenheid aan vaste, semi-vaste en noodresponstoepassingen. Deze concentraten kunnen worden aangebracht met een groot aantal doseer- en ontladingsinrichtingen voor zowel zachte als krachtige toepassing (type I of type II).

Proteïne Schuimconcentraten van SABO Foam

Proteïne brandbestrijdingsschuimconcentraten zijn geformuleerd met van nature voorkomende gehydrolyseerde eiwitten, in combinatie met schuimstabilisatoren, bactericiden, corrosieremmers, antivriesadditieven en oplosmiddelen. Op eiwit gebaseerde brandbestrijdingsschuimen bieden een robuuste schuimdeken voor brand- en damponderdrukking klasse B. Meer complexe Fluoroproteïne (FP) en Fluoroproteïne Alcoholbestendige (FPAR) schuimconcentraten omvatten ook fluorchemicaliën en polymeeradditieven om de vlamdovende werking van het schuim te verbeteren en de brandstofopname te belemmeren.

Met een breed spectrum aan goedkeuringen en lijsten van derden, bieden SABO-schuimammonium- en fluoroproteïne schuimconcentraten brandbestrijdingsprestaties voor een verscheidenheid aan vaste, semi-vaste en noodresponstoepassingen. Typische toepassingen zijn mariene systemen aan boord, olie- en gastankbedrijven, raffinaderijen en opslagfaciliteiten.

Hoge expansie Schuimconcentraten van SABO Foam

High Expansion (HI-EX) schuimconcentraten zijn niet-gefluoreerde formuleringen die oppervlakteactieve koolwaterstoffen, oplosmiddelen en stabilisatoren bevatten. Deze concentraten breiden uit met hoge verhoudingen, typisch tussen 200: 1 en 1000: 1, om klasse A-, klasse B- en LNG-branden en -dampen te onderdrukken.

Wanneer HI-EX-concentraten worden gebruikt met schuimgeneratoren met een hoge expansie, kunnen ze snel volumineuze schuimhoeveelheden vormen om grote kamers en omsloten ruimtes binnen enkele minuten te vullen. Het expansieve schuimvolume ondersteunt de onderdrukking van horizontale en verticale (driedimensionale) branden met minimaal watergebruik. HI-EX schuimsystemen worden vaak gebruikt voor brandbeveiliging in grote gebouwen met hoogwaardige eigendommen zoals vliegtuighangars en distributiecentra.

Bij gebruik met middeldruk schuimapparatuur vormen HI-EX-concentraten een schuimdeken dat brandstofdampen onderdrukt en een brand onderbrekend koeleffect verschaft. Medium-expansion schuim wordt minder beïnvloed door windomstandigheden en wordt daarom vaak gebruikt in buitentoepassingen.

SABO Foam Voordelen

Een korte opsomming van de voordelen van Sabo Foam zijn onder andere:

 • Snel leverbaar binnen 24 uur binnen Nederland
 • Schuim beschikbaar voor een verscheidenheid aan toepassingen en omgevingen
 • Sabo Foam is een wereldspeler op gebied van SVM (Schuim Vormend Middel)
 • Eigen research afdeling en ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen

SABO Foam Toepassingen

Een korte opsomming van de verschillende toepassingen van Sabo Foam zijn onder andere:

 • Petrochemische Industrie
 • Productie faciliteiten, fabrieken, magazijnen, opslag locaties
 • Raffinaderijen, Tank parken, Tank- & Pompputten
 • LNG Gas faciliteiten
 • Offshore platformen, FPSO & Scheepvaart
 • Luchthavens, Helihavens, Hangars
 • Jetties
 • Energiecentrales
 • Militaire basis, Marine schepen

SABO Foam Keuren

Schuim Vormende Middelen van Sabo Foam beschikken over een verscheidenheid aan keuringen, onder andere:

 • EN1568:2008
 • UL-162
 • IMO1312
 • IMO670
 • MED B and MED D
 • ICAO

SABO Foam Product datasheet

Via onderstaande download link is het mogelijk om de product datasheet betreffende SABO Blusschuimen te downloaden.

Dit document is beschikbaar in het Engels.

Download:SABO Foam Product data sheet 2019